Salt la: navigare, căutare

Vrăjitor teste

Testarea studenţilor prin clientul web de administrare

Funcționalitatea de Vrăjitor teste îndeplinește simultan mai multe funcţiuni. Combină opţiunea transmiterii şi a colectării fişierelor cu mijloacele controlului de sală, pentru a asigura condiţii optimale la examinarea studenţilor.


Acest modul nu generează teste, nici nu asigură barem de corectare, ci combină nişte funcționalități importante pentru verificarea cunoştinţelor. Asigură posibilitatea testării anonime, în timpul căreia studenţii se autentifică cu utilizatorii de staţii locale. În cazul testării anonime numele participanților vor fi disponibile ulterior pentru descărcare la Informaţii test.

Această funcţionalitate (Studenţi/Vrăjitor teste) este disponibilă numai din interiorul rețelei.

Administrarea vrăjitorului de teste

Procedura testării se începe prin Lansare testare nouă şi cu introducerea informaţiilor solicitate pentru test. În cazul testării anonime, studenţii se autentifică cu utilizatorii de staţii locale. În exemplul de mai jos studentul s-a autentificat cu utilizatorul propriu (teststudent1).


08 e teacher test wizard 1.jpg


În pasul următor se dezactivează accesul la internet, dacă desfășurarea testării curente nu necesită conexiune. Dacă nu este permisă logarea/delogarea de pe stație, o putem dezactiva prin butonul Dezactivare login Windows.


08 e teacher test wizard 2.jpg


Urmează încărcarea unui fişier care conţine cerinţele sau întrebările testului, apoi prin butonul Trimitere fişier se transmite utilizatorilor.


08 e teacher test wizard 3.jpg


Fişierul distribuit se găseşte în folderul Import al destinatarilor. După completarea şi salvarea testului acest fişier va fi mutat în folderul Export, urmând să fie colectat de către profesor. În cazul testării anonime numele participanților vor fi specificate şi salvate prin acest pas.


08 e teacher test wizard 4.jpg


Fişierele participanţilor se regăsesc în folderul Import, după apăsarea butonului Colectare fişiere. Dacă s-a specificat și un subfolder (pasul 6.) pentru fișierele colectate, atunci lucrările colectate se vor regăsi în acest subfolder.


08 e teacher test wizard 5.jpg


Testarea se finalizează prin opţiunea Închidere test. Prin această opțiune se resetează drepturile de acces ale utilizatorilor.


08 e teacher test wizard 6.jpg


Informaţiile privind numele participanţilor la un test anonim vor fi disponibile ulterior pentru descărcare la Informaţii test.

<- Articolul precedent | Articolul următor ->