Salt la: navigare, căutare

Schimbare parolă, cotă sistem fişiere, ştergere utilizator

Schimbarea datelor de către profesori şi administratori

Resetarea parolei şi modificarea cotei sistemului de fișiere sunt executate de administratorii sistemului sau de profesori. Administratorii de sistem dețin drepturi exclusive la ştergerea utilizatorilor.


Profesorii vor efectua modificări în modulul Studenţi, în timp ce administratorii sub meniul Utilizatori/Grupuri.

Schimbarea parolei

  • În meniul Setări orice tip de utilizator are posibilitatea de a-şi schimba parola. Se introduce parola curentă, apoi noua parolă dorită, apoi din nou parola nouă.


05 c user chpass quota delete 1.jpg


  • Resetarea parolei este atribuția administratorilor sau profesorilor. Pentru a activa parola nouă se apasă butonul Schimbare, după cum arată formularul de mai jos. Lungimea minimă a parolei va fi definită în cel puţin 8 caractere. Pentru a crea o parolă cu risc redus de securitate, acesta trebuie să îndeplinească minim următoarele condiții: să conțină litere majuscule, minuscule, un caracter special și cifre.


05 c user chpass quota delete 2.jpg


Modificarea cotelor

Administratorii și profesorii au drepturi similare la modificarea cotelor. Profesorii pot schimba aceste valori din meniul Studenţi, prin opţiunea Editare date studenţi, iar administratorii de sistem sub modulul Utilizatori/Grupuri, prin opţiunea Editare utilizator.


05 c user chpass quota delete 3.jpg


Ştergerea utilizatorilor

Administratorii de sistem dețin drepturi exclusive privind ștergerea utilizatorilor. În panoul de control, sub meniul Editare utilizatori se marchează utilizatorii care urmează să fie șterşi, iar prin aplicarea funcției Șterge aceștia vor fi îndepărtați din sistem.


05 c user chpass quota delete 4.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->