Salt la: navigare, căutare

Portal şcoală

Portal şcoală, punct de interes comun al școlii

Portalul şcolii este un punct de interes comun, unde găsim link-uri pentru accesarea paginilor de web des folosite. De obicei, portalul conţine adresele accesate zilnic de către utilizatori.


Dintre aceste linkuri cele mai importante sunt: clientul web de administrare OcSS şi clientul webmail Squirrelmail, modulul de accesare al cutiei poştale.

Portalul şcolii se deschide prin accesarea serverului instituţiei de învăţământ (schoolserver) sau prin domeniul propriu al şcolii. În ilustraţia alăturată de mai jos se poate observa că portalul este alcătuit din opt ferestre, iar fiecare dintre acestea conţine câte un link util. În mijlocul paginii se amplasează simbolul şi numele instituţiei de învăţământ.


11 c portal 1.jpg


Portalul şcolii se administrează din modulul de administrare Sistem/Portal şcoală. Simbolul şcolii se încarcă în câmpul Logo, apoi se introduce numele instituţiei. Ferestrele de informaţie se administrează cu ajutorul câmpurilor numerotate de la 1 pâna la 8, aşa cum se observă în ilustraţia de mai jos. Fiecărei adrese i se alătură câte un simbol, un nume şi o descriere, apoi se salvează. Pentru dezactivarea ferestrelor se bifează căsuţa de Blocare, iar datele schimbate se salvează prin apăsarea butonului Regenerare pagină.


11 c portal 2.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->