Salt la: navigare, căutare

Pagini accesibile, pagini blocate

Pagini global permise, pagini global blocate

Controlul accesului la internet este o funcţionalitate de bază a sistemului nostru. Scopul primordial şi fundamental al controlului este filtrarea continutului de web, dar îndeplineşte un rol important şi în privinţa supravegherii.


Paginile permise şi cele blocate se află în al doilea nivel de filtrare a conţinutului de web şi pot fi interpretate doar din perspectiva Proxy-ului. Deşi la nivelul Setărilor generale sunt interzise unele pagini, la nivelul 2 sunt făcute câteva excepţii. Aceste excepţii se activează îndată ce se introduc primele adrese web în lista paginilor, iar valabilitatea acesteia va înceta după activarea următorului nivel de filtrare (Setări speciale).

Pagini permise

Paginile permise se administrează din meniul Acces internet. Aici se poate configura lista de domain-uri şi de URL-uri ale paginilor permise. În fereastra de Conţinut adăugăm paginile şi domeniile global permise, apoi le salvăm.


06 b bad good list 1.jpg

Sub Setările generale motoarele de căutare sunt blocate


06 b bad good list 2.jpg


Facem o excepţie paginii yahoo.com după care avem posibilitatea de a accesa acest motor de căutare.


Pagini blocate

Aşa se procedează şi în privinţa Paginilor global blocate, dar în acest caz - în mod evident - se adaugă paginile interzise.


06 b bad good list 3.jpg


Sub Setările generale este permisă categoria de Spitale.


06 b bad good list 4.jpg


Blocăm site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brasov


Trebuie subliniat faptul că această funcţionalitate nu limitează dreptul la informaţie şi la învăţarea liberă. Asigură doar oportunitatea interzicerii temporare a paginilor irelevante din perspectiva programului educaţional.

Următorul video youtube prezintă în detaliu procedura de control de acces internet din privinţa paginilor accesibile.


Iar acest video prezintă în detaliu procedura de control de acces internet din privinţa paginilor blocate.

<- Articolul precedent | Articolul următor ->