Salt la: navigare, căutare

Pagina principală

Bun venit în sistemul de documentaţie al sistemului OcSS - Open Cloud School System

OcSS – Open Cloud School System este o platformă deschisă de tip server de infrastructură bazată pe sistemul de operare Linux cu funcţionalităti de gestiune internă dedicat unităților de învățământ

Funcționalităti

OcSS este o distribuție specială de Linux bazată pe SuSE Linux Enterprise server ce oferă funcționalitățile unui sistem robust de control și gestiune de infrastructură IT al unității de învățământ.

Diagramă funcțională sistem OcSS

Arhitectura.pngOcSS realizează segmentarea infrastructurii în entităti de bază - cum ar fi săli de clase, stații sau grupuri de lucru, utilizatori, roluri, etc. Realizează de asemenea controlul acestora simplu și eficient, printr-un browser. Serviciile integrate ale OcSS-ului sunt asigurate de module software Open Source, utilizate pe scară mondială și de componente proprietare.

Instalare sistem OcSS

Înregistrare sistem instalat

Modelare săli de clasă, stații de lucru

Serviciile sistemului OcSS, de management infrastructură, se bazează pe modelul virtual al sălilor de clasă. Din acest considerent este foarte important ca acest model abstract să fie imaginea autentică a realității fizice, să avem reprezentarea corectă a sălilor de clasă, a calculatoarelor din fiecare sală, exact așa cum sunt, păstrând ordinea de conectat la rețea și a locației de amplasare.

Administrarea dispozitivelor

Administrare stații de lucru cu sistem de operare Windows

Administrare imprimante

Administrare grupuri şi utilizatori

Utilizatori

Grupuri

Grupuri și utilizatori de tip oaspeți

Control access Internet

Control sală

Administrarea sistemului de fişiere

Securitate

Sistem de mail

Alte funcţionalităţi