Salt la: navigare, căutare

OcSS ca sistem centralizat de mail

Sistem de mail

OcSS oferă mijlocul necesar de realizare al unui server de mail propriu. Pentru administrarea cutiilor poştale este disponibilă o suita integrată de colaborare. Configurarea serverului de mail şi a clientului webmail se efectuează uşor prin instalarea unor pachete de sistem (mail server şi webmail).


Aceste pachete de sistem se instalează în meniul Sistem/Pachete AddOn. Serverul mail asigură tuturor utilizatorilor câte o cutie poştală, prin care se desfășoară corespondența electronică. Pentru administrarea cutiilor poștale utilizăm o suită integrată de colaborare. Suprafaţa de administrare a acesteia este accesibilă din portalul şcolii.

Autentificarea în sistemul de mail are două modalităţi: autentificare prin portalul şcolii sau printr-un client de mail (Outlook, Thunderbird). Pentru autentificare se foloseşte numele de utilizator şi parola din sistemul OcSS. Să urmărim pas cu pas aceste opţiuni de autentificare:


Autentificare prin portalul şcolii

După deschiderea portalului școlii accesăm fereastra portocalie. SquirrelMail este un client webmail uşor de utilizat şi performant, cu ajutorul căruia se administrează cutia poştală.


10 a mail server client 1.jpg


În fereastra următoare introducem numele de utilizator şi parola din sistemul OcSS.


10 a mail server client 2.jpg


Imediat după autentificare apare suprafața de administrare a cutiei poştale. Pe partea stângă a acestei ferestre se găsesc mesajele nefinalizate, mesajele trimise şi coşul de gunoi. În partea de sus apar opţiuni ca: scriere mesaj nou, adrese, foldere, logout, etc.


10 a mail server client 3.jpg


Configurare Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird este un program gratuit și este folosit de mii de oameni din întreaga lume. De asemenea, Mozilla Thunderbird pentru email are caracteristici deosebite. După descărcarea clientulului de email Mozilla Thunderbird se începe instalarea acestuia. Se introduc datele necesare după cum urmează:

  • În câmpul Your name introducem numele care vor apărea la destinatar. De obicei, acesta poate fi numele companiei sau un nume personal (Test Teacher);
  • În câmpul Email address se va introduce adresa de email, creată în prealabil (utilizator@mydns.ro);
  • În câmpul Password introducem parola aleasă pentru acel cont.


10 a mail server client 4.jpg


Lăsând bifată căsuţa Remember password, apăsăm butonul Continue. La pasul următor setările trebuie făcute conform imaginii următoare.

În câmpul Incoming va fi ales POP3 dacă dorim descărcarea locală a mesajelor, sau IMAP dacă dorim păstrarea mesajelor pe server. La Incoming Server hostname și Outgoing Server hostname va fi introdusă adresa serverului de email (Ex. mailserver.ocssdemo185.ro).

La SSL putem selecta SSL/TLS sau None, ceea ce depinde dacă dorim să ne conectăm securizat (SSL) sau nesecurizat (nonSSL). Acesta funcționează doar dacă și serverul suportă conectare prin SSL la email. După modificările făcute va trebui să selectăm Re-test înainte de a apăsa butonul Done.


10 a mail server client 5.jpg


În acest moment, contul de email este creat cu succes.


10 a mail server client 6.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->