Salt la: navigare, căutare

OcSS ca sistem antivirus

Sistem antivirus

Sistemul antivirus are sarcina în general de a preveni și de a elimina infecţiile din reţeaua privată. OcSS oferă un nivel inferior de securitate prin AMaViS antivirus, ceea ce asigură securitatea serverului de fișiere și a serverului de e-mail.


Pentru protecţia staţiilor de lucru din reţea este recomandată instalarea unor softuri antivirus pentru sistemele de operare Windows. Produsele destinate stațiilor de lucru includ o serie de aplicații antivirus esențiale pentru protecția împotriva amenințărilor malware.

Scanarea sistemului de fişiere

Scanarea sistemului de fişiere are două modalităţi uzuale: automată şi manuală. Scanarea automată se realizează prin bifarea opţiunii Scanare viruşi în fiecare zi, în caz contrar procesul scanării se Aplică manual.


09 a virus protection 1.jpg


Scanarea sistemului de mail

Antivirusul pentru e-mail scanează toate mesajele trimise sau primite în vederea detectării obiectelor potenţial infectate. Mesajele vor fi procesate numai în cazul în care nu este detectată nicio amenințare. Dacă în mesajul de e-mail este detectată o amenințare, acesta va fi blocat, iar administratorul de sistem va fi anunțat prin e-mail despre obiectul detectat.

Jurnal de scanare

La sfârșitul procesului de scanare, informațiile obținute vor fi înregistrate într-un jurnal de scanare. Acesta este disponibilă în meniul Securitate sub opţiunea Protecţie antiviruşi. Raportul de scanare conține informații detaliate despre procesul de scanare înregistrat, cum ar fi data și status-ul scanării, respectiv amenințările detectate.


09 a virus protection 2.jpg


De fiecare dată când se efectuează o operațiune de scanare, în fișierul log se înregistrează toate problemele detectate. Acest raport se deschide apăsând butonul Detalii:


09 a virus protection 3.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->