Salt la: navigare, căutare

Monitorizare în timp real

Control asupra utilizatori

Prin utilizarea aplicaţiei Client Control OcSS asigură posibilitatea monitorizării în timp real a utilizatorilor participanţi în procesul de învăţământ. Prin acest procedeu se realizează un anumit control asupra celor prezenţi în sistem.


Supravegherea şi regularizarea activităților este semnificativă pe plan student-profesor. Utilizând aplicaţia Client Control (Securitate/Control sală) profesorii pot avea control asupra fiecărui utilizator.

Pentru a avea un aspect general asupra sălilor existente, acestea vor fi modelate corespunzător imaginii autentice a realității fizice. Funcționalitatea modelării virtuale se găseşte sub Reţea/Săli/Staţii de lucru, apăsând butonul unei săli.


07 client control 1.png


Pe baza geometriei sălii vom afla locaţia şi ordinea calculatoarelor, corespunzător realității, iar cu ajutorul aplicaţiei Client Control staţiile de lucru pot fi controlate. Controlul ar fi justificat în cazuri în care activitatea studenţilor nu se încadrează în planul educațional. În acest caz profesorii li se pot suspenda anumite servicii.

Cu toate acestea funcția WOL (Wake-On-LAN) a Client Control permite calculatoarelor să fie treziţi de pe orice dispozitiv din rețea, dacă calculatorul sau adapterul de rețea suportă funcția WOL.


07 client control 2.png

Meniul local apare printr-un click pe butonul drept.

<- Articolul precedent | Articolul următor ->