Salt la: navigare, căutare

Jurnale şi informaţii de imprimare

Jurnal de imprimare

Jurnalul lucrărilor de imprimare al fiecărui utilizator din sistem este salvat automat şi la cerere, va fi prezentat în forma unui log. Acesta conține informații generale de tipărire, cum ar fi: utilizator, imprimanta utilizată, numărul paginilor imprimate şi data imprimării.


Pentru obținerea unui jurnal se selectează opțiunea Jurnal imprimare aflată sub meniul Reţea/Imprimante, apoi în fereastra de dialog se precizează criteriile de căutare. După determinarea acestora se apasă butonul Căutare.

Imaginea de mai jos prezintă un jurnal privind valorile de căutare ale utilizatorului testteacher1, pe un interval de 5 zile, între 8-13 decembrie 2016. Iată cum arată această fereastră de dialog:


04 h printig logs 1.jpg


Din acest jurnal reiese, că în perioada analizată utilizatorul sus-numit are 2 pagini imprimate cu dispozitivul canon_MF5900_UFRII.


04 h printig logs 2.jpg


Informaţii de imprimare

Profesorii și studenții vor găsi Informațiile de imprimare în panoul de control, accesând opțiunea Sistem/Imprimare.

Sub meniul Imprimante disponibile se găsesc imprimantele disponibile din sistemul OcSS. Funcționarea necorespunzătoare a unor imprimante se poate evita prin resetarea acestora, potrivit ilustrației de mai jos.


04 h printig logs 3.jpg


În fereastra Informaţii actuale despre cota de imprimare sunt afișate numărul paginilor disponibile și al celor consumate.


04 h printig logs 4.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->