Salt la: navigare, căutare

Jurnal acces Internet

Jurnale de acces

Sistemul asigură posibilitatea creării unor jurnale de navigare, verificând istoricul de căutare al utilizatorilor din sistem. Această funcționalitate pe de o parte își aduce contribuția la supravegherea utilizatorilor, iar pe de altă parte ușurează optimizarea filtrelor.1. Optimizare filtre: În urma unor redirecționări din când în când browserul deschide automat o altă pagină. Prin urmare, pagina de destinație nu poate fi accesată, nici paginile deschise automat, deoarece aceste URL-uri nu se află în lista Paginilor permise. Printr-o interogare precisă a istoricului de căutare obținem informaţii detaliate despre URL-uri pe care le adăugăm în lista excepţiilor.

2. Jurnalul de acces îndeplineşte un rol foarte important în privinţa supravegherii utilizatorilor, fiindcă oferă posibilităţi vaste de interogare a istoricului de căutare.

Cum obţinem un jurnal de acces?

Este recomandat să introducem informații punctuale înaintea interogării istoricului de căutare. Procesul creării unui jurnal de acces este ilustrat în imaginea următoare. Aici facem un jurnal referitor la site-ul ubbcluj.ro, verificând istoricul de navigare al calculatorului info-pc03 din perioada de 16-18 noiembrie 2016.


06 d squid logs 1.jpg


După Aplicarea interogării, sistemul creează un Fişier jurnal care se găseşte sub formularul de interogare.


06 d squid logs 2.jpg


Sistemul diferenţiază două tipuri de jurnale: Detaliat şi Sumar. În imaginea următoare vedem un Sumar. Cel detaliat conține informații amănunțite ale paginilor vizitate.


06 d squid logs 3.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->