Salt la: navigare, căutare

Drepturi de acces

Limitarea drepturilor

Atribuirea permisiilor în sistemul OcSS este important pe plan profesor-student. Prin urmare, drepturile de acces şi permisiile sunt gestionate (mai ales) de profesori, exercitând astfel control asupra utilizatorilor.


Drepturile de acces se pot modifica prin panoul de control în modulul de administrare Studenţi, selectând opţiunea Editare date studenţi. Administratorii de sistem gestionează permisiile în Utilizatori/Grupuri, prin opţiunea Editare utilizator. După listarea și marcarea utilizatorilor se apasă butonul Editare acces.


05 d user access 1.jpg


Prezentăm unul câte unul aceste opţiuni:

Trimitere e-mail

Prin această opțiune se permite/se interzice corespondența de e-mail. Starea permisă presupune două variante: când se trimit mail-uri doar celor prezenți în sistem sau când se trimit și în afara rețelei proprii.

Internet/Proxy (acces internet)

Există două posibilităţii de setare: cea a permiterii accesului la internet şi cea a blocării. Accesul permis are două forme: conexiune directă, adică fără limitări şi conexiune prin Proxy, adică prin filtre.

Login în sistem

Opțiune folosită pentru a oferi acces utilizatorilor la propriul sistem de fișiere, adică la partiția Z:.

Schimbare parolă

Opțiunea permite utilizatorului să-şi schimbe parola, ceea ce se efectuează sub meniul Setări. Se introduce parola curentă, apoi noua parolă dorită, apoi din nou parola nouă.

Staţii de lucru

Cu ajutorul acestei opțiuni se resetează stațiile de lucru. Cu alte cuvinte: uneori, în anumite situaţii nu se realizează un logout complet al utilizatorilor, ceea ce îi împiedică să se autentifice în sistem de pe alte dispozitive. Prin resetarea staţiei de lucru folosită mai devreme, utilizatorul se poate autentifica din nou.


05 d user access 2.jpg


<- Articolul precedent | Articolul următor ->