Salt la: navigare, căutare

Crearea utilizatorilor

Adăugare utilizatori

Crearea utilizatorilor în sistemul OcSS are două metode uzuale: prin importarea unui fişier în format CSV, care conţine tabelul nominal al elevilor şi adăugarea utilizatorilor unul câte unul cu ajutorul opţiunii Creare utilizator.


În sistemul OcSS doar administratorii de sistem deţin drepturi de creare utilizatori, indiferent de metoda utilizată. Înaintea adăugării noilor utilizatori, este recomandată crearea grupurilor de lucru şi a claselor.

Următorul video youtube prezintă în detaliu procedura de creare utilizator prin clientul de web de administrare.


Accesând modulul Utilizatori/Grupuri din panoul de control găsim cele două opţiuni.

Adăugarea utilizatorilor unul câte unul se realizează prin accesarea meniului Creare utilizator. După afişarea ferestrei de dialog se introduc informaţiile solicitate, apoi utilizatorul va fi alăturat unei clase, iar pentru a crea noul utilizator se apasă butonul Adaugă.


05 a add import users 1.jpg

Import utilizatori

Prin importarea unui fişier în format CSV se încarcă mai mulţi utilizatori simultan, adică grupuri, clase complete. În meniul Import utilizatori se încarcă pe server fişierul CSV, ceea ce conţine datele utilizatorilor. Parola introdusă în fereastra de dialog va fi una globală, cu posibilitatea de a o schimba la prima logare. Informaţiile de autentificare vor fi trimise utilizatorilor pe mail.


05 a add import users 3.jpg


Înaintea incărcării fişierului este recomandată executarea unui import simulat, alegând opţiunea Import de test. După completarea câmpurilor necesare aplicăm funcția Import. La Importuri precedente se pot verifica importurile efectuate mai devreme.


05 a add import users 4.jpg


Într-un pas următor executăm importul în realitate. Trebuie subliniat faptul că în fişierul CSV avem posibilitatea de a-i grupa pe utilizatori în clase, economisind timpul de a-i clasifica ulterior. Structura fișierului trebuie să respecte formatul de import având minim următoarele câmpuri:

DATANASTERII:NUMEDEFAMILIE:PRENUME:CLASA

Fișierul va conține câte un utilizator în fiecare linie.

Următorul video youtube prezintă în detaliu procedura import utilizatori din fișier CSV, rularea testării importului și generarea automată de scrisori cu datele de autentificare pentru utilizatorii importați.


Din prezentarea noastră reiese că ambele posibilităţi se execută cu ușurință. În cazul grupurilor mai mari, crearea utilizatorilor este recomandată prin importarea unui fişier CSV. Iar în cazul adăugării de 1-2 utilizatori este indicată folosirea opţiunii Creare utilizator.

<- Articolul precedent | Articolul următor ->