Salt la: navigare, căutare

Creare grupă, adăugare utilizatori în grupă

Creare grup de lucru

Crearea grupurilor, adăugarea/îndepărtarea utilizatorilor din grupuri sunt atribuțiile utilizatorilor de tip administrator și de tip profesor. Structura sistemului OcSS distinge 3 tipuri de grupuri: Grup de lucru, Clasă şi Rol.


Administratorii de sistem deţin drepturi exclusive la crearea grupurilor de tip Rol şi de tip Clase, în timp ce profesorii creează doar grupurile de lucru, adică cele tematice. Îndepărtarea utilizatorilor din aceste grupuri este permisă ambelor roluri. Sub meniul Utilizatori/Grupuri găsim opţiunile de Creare grupă şi de Editare grupă.

Înaintea creării unui grup nou trebuie introduse informațiile solicitate, aşa cum se vede în formularul de mai jos, adică: numele, descrierea şi tipul grupului.


05 g add group 1.jpg


Adăugarea utilizatorilor în grupă

Grupul nou creat se va administra sub opțiunea Editare grupă. După selectarea grupului și după editarea acestuia din fereastra grupurilor se va deschide o suprafață nouă de administrare. Aici se adaugă utilizatorii noi în grupă (Adăugare membru).


05 g add group 2.jpg


Pe suprafața de administrare apare o fereastră nouă de dialog. Aici se adaugă utilizatori în grupuri existente.


05 g add group 3.jpg


Verificarea utilizatorului creat

Apartenența utilizatorilor la diferite grupuri se verifică prin accesarea opțiunii Editare utilizator.

Îndepărtarea utilizatorilor

Îndepărtarea utilizatorilor din grupuri se realizează din meniul Editare grupă. După alegerea grupului țintă se marchează utilizatorii care urmează să fie șterși, iar cu ajutorul opțiunii Aplică aceștia vor fi îndepărtați.

Corespunzător rolului său, fiecare utilizator va fi alăturat unui sau a mai multor grupuri, începând de la clasificarea fundamentală a școlii (Clase), prin diferite grupuri de lucru și până la diferitele niveluri din ierarhizarea sistemului sau ale școlii (Rol).

Următorul video youtube prezintă în detaliu procedura de creare grupă de lucru, adăugare utilizatori în grupă, verificare grupă utilizator.

<- Articolul precedent | Articolul următor ->