Salt la: navigare, căutare

Control de acces internet ca profesor

Control acces la internet prin Proxy integrat

Utilizatorul de tip profesor poete controla şi configura în mai multe feluri accesul la internet. Pe de o parte controlează drepturile de acces ale utilizatorilor şi ale sălilor, iar pe de altă parte configurează setările de navigare.


În privința acestor setări, cadrele didactice pot face modificări doar din interiorul rețelei, iar administratorii de sistem și din afara rețelei proprii.

Modificarea drepturilor de acces

Drepturile de acces se modifică astfel:

1. Sub modulul Studenţi prin Vizualizare sală se selectează sala, iar în clientul de administrare apar nişte opţiuni de control ale serviciilor. Pentru controlul accesului la internet se folosesc opțiunile Internet direct şi Acces internet. Deblocând accesul la internet conectarea se va face prin Proxy, iar utilizând serviciul Internet direct accesul se realizează fără limitări. Cu ajutorul serviciului de Închidere sală se suspendă temporar conexiunea sălii la internet.


06 e teacher internet access 1.jpg


Deblocând Accesul internet conectarea se va face prin filtre presetate, iar utilizând opţiunea Internet direct accesul se realizează fără limitări.

2. O altă alternativă de control ar fi modulul de administrare Securitate/Drepturi de acces sală. Dacă serviciile de Acces Internet şi Internet direct sunt inactive, conexiunea sălii se opreşte.


06 e teacher internet access 2.jpg

Înaintea aplicării setărilor este necesară bifarea căsuţei de Aplică schimbări!


Limitarea drepturilor de acces

Următoarea alternativă de control se referă la limitarea drepturilor de acces ale utilizatorilor şi se aplică sub meniul Studenţi prin opţiunea Editare date studenţi. Aici se selectează studenții ale căror drepturi de acces se modifică.


06 e teacher internet access 3.jpg


Indiferent de setările valabile ale sălilor, utilizatorii cu drepturi suspendate nu vor avea acces la internet.

Utilizatorii de tip profesor îndeplinesc un rol important şi la configurarea filtrelor conținutului de web (Pagini permise/blocate, Setări speciale). Primul nivel al filtrării conținutului (Setări generale) poate fi modificat de către administratorul de sistem.

Următorul video youtube prezintă în detaliu procedura de control acces la Internet în OcSS prin proxy integrat

<- Articolul precedent | Articolul următor ->