Salt la: navigare, căutare

Colectare fişiere

Functionalitatea colectării fişierelor

Funcționalitatea colectării fișierelor își îndeplinește scopul său la importarea lucrărilor, testelor sau temelor. Prin această procedură colectăm fișierele ale grupurilor sau utilizatorilor din sistem pe propria noastră partiție.


Într-un scenariu posibil membrii grupului țintă își pregătesc temele sau lucrările, apoi le așează în directorul Export din propriile sale partiții. Procedura colectării a acestora este prezentată mai jos. Folderul destinatar este accesibil oricând şi de pe orice staţie de lucru, chiar şi din afara rețelei proprii, nefiind necesară salvarea fișierelor pe diferite dispozitive de stocare.

Procedura pas cu pas

  • După autentificare se accesează modulul Colectare fişiere şi apăsând butonul Vizualizare grupuri se listează grupurile aflate în sistem.


08 b get file 1.png


  • În fereastra Clase sau Grupuri trebuie selectat grupul ţintă, iar în pasul următor se listează membrii grupului, urmând ca dintre Utilizatori să fie selectaţi pe cei ai căror lucrări urmează să fie colectate.


08 b get file 2.png


  • Avem posibilitatea de a crea noi subfoldere înaintea colectării fişierelor, ori de a goli folderul Export al utilizatorilor imediat după colectare şi de a colecta fişiere în subfoldere. Aceste operaţiuni se execută după bifarea căsuţelor corespunzătoare. Fişierele colectate vor fi mutate în directorul de destinaţie (Import).


08 b get file 3.png


  • Înaintea colectării se selectează folderul care conţine fişierele utilizatorilor.


08 b get file 4.png


<- Articolul precedent | Articolul următor ->