Salt la: navigare, căutare

Administrare profiluri de utilizatori

Profiluri de utilizatori

Profilul de utilizator este o colecție de setări a suprafeţei de control a calculatorului utilizat, inclusiv cele pentru desktop-ul calculatorului. Fiecărui utilizator din sistem îi este alocat câte un profil, pe care îl va regăsi la fiecare autentificare de pe un sistem de operare Windows.


Utilizarea simultană a mai multor tipuri de Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10) în rețeaua privată, presupune crearea unui tip de profil pentru fiecare sistem de operare. Fiecărui rol de utilizator este asociat automat un șablon de profil. Alocarea acestora se execută la prima autentificare în sistemul OcSS. Orice modificare în profil va fi salvată după delogare.

Opțiunile de setare ale profilurilor se găsesc în meniul Utilizatori/Grupuri sub Editarea utilizatorilor. Aici se selectează utilizatorii cărora li se va aloca profilurile. Iată opţiunile de setare:

Alocarea profilului

În primul pas se selectează utilizatori.


05 e user profile 1.jpg


În următorul pas se marchează sistemul de operare.


05 e user profile 2.jpg


Urmează selectarea şablonului de profil.


05 e user profile 3.jpg


Apoi determinarea tipului de profil.


05 e user profile 4.jpg


Tipul de profil RW (Read-Write) permite modificarea profilului. Fiecare modificare va fi salvată ulterior, prin delogare, iar la prima autentificare se regăseşte versiunea cea salvată. Accesarea profilului în mod R (Read only) înseamnă că modificările efectuate nu vor fi salvate.

Editarea profilului

Cu ajutorul editării profilului găsim informaţii referitoare la tipul profilului utilizat. Prin editare se administrează doar tipul profilului (RW şi R).

Ştergerea profilului

Utilizarea a mai multor tipuri de profil rezultă scăderea cotei sistemului de fişiere. Din acest considerent este recomandată ştergerea profilului neutilizat, şi în caz, alocarea unui nou profil de tip Read only.

<- Articolul precedent | Articolul următor ->