Salt la: navigare, căutare

Actualizare Windows offline

Actualizare Windows

Windows Server Update Service (WSUS) oferă posibilitatea administratorilor de a gestiona şi a distribui actualizările sistemelor de operare Windows (Vista, 7, 8, 8.1, 10) şi ale aplicațiilor Microsoft cu ajutorul unei reguli precizate. Actualizările descărcate sunt intalate automat sau individual.


Se pot preciza termenii actualizării, dar și entitățile pentru care se va realiza aceasta. Regulile de actualizare sunt configurate cu ajutorul modulului de administrare Actualizare Windows. Actualizarea offline se realizează de fapt în mod indirect, adică fără a trece prin întreaga procedură pe site-ul Microsoft Windows. Întregul proces are două etape, cea a descărcării actualizărilor şi cea a instalării lor.

  • În modulul Reţea/Actualizări Windows/Adăugare actualizare se descarcă actualizările sistemelor de operare suportate, respectiv ale aplicațiilor Microsoft, pe serverul OcSS. Descărcarea se poate efectua în doua moduri: fie imediată(Execută comanda acum), fie periodică, adică la termenul stabilit prealabil. La setări se precizează termenii descărcării actualizărilor, urmând să fie selectat sistemul de operare necesar. Este recomandată permiterea descărcării pachetelor service (SP) și renunțarea golirii folderului client, dacă în rețeaua privată se folosesc simultan mai multe tipuri de Windows.


04 c manage wsus offline 1.jpg


  • În etapa a doua are loc setarea modului de executare al actualizării (Adăugare actualizare). Aici sunt precizate entitățile (calculator, săli sau configurații HW) ale căror actualizare urmează să se efectueze, respectiv termenii actualizărilor. Prin opțiunea Execută comanda acum actualizarea se execută individual.


04 c manage wsus offline 2.jpg

<- Articolul precedent | Articolul următor ->